”Cybertruslen mod virksomheder er steget. Selv truslen mod små virksomheder er steget.”

Det fortæller Henrik Kramshøj, der er underviser på KEAs Diplomuddannelse i IT-Sikkerhed.

Lever af at bryde ind i virksomheders netværk

"Jeg bliver hyret til at undersøge virksomheder udefra - lidt ligesom i filmen Oceans 11," Henrik Kramshøj har en baggrund som datalog og cand.scient fra Københavns Universitet. De dage han ikke underviser på KEA, driver han egen it-sikkerhedsvirksomhed.

"Jeg agerer simpelthen hacker og prøver at bryde ind i mine kunders netværk." Henrik er derfor også lidt af en ekspert i at sætte sine kursister på prøve i undervisningen:

"Vi laver rigtig mange praktiske øvelser, så deltagerne kan gå tilbage med det samme efter første kursusdag og iværksætte konkrete forandringer."

Henrik har arbejdet hands-on med it-sikkerhed siden 1990'erne og undervist i it-sikkerhed i 15 år. Jeg har spurgt Henrik om, hvorfor han mener, det er en god idé at efteruddanne sig i it-sikkerhed – her er hans 4 gode grunde:

1. It-sikkerhedstrusler er konstant stigende = din karrierevej er sikret

”I Danmark har vi Center for Cybersikkerhed, der overvåger området. De udsender forskellige rapporter med offentlige trusselsvurderinger omkring cybertrusler, og hvad man skal passe på. Og det er galt i de fleste sektorer– truslerne er konstant stigende. Virksomheder bliver nødt til at forbedre deres it-sikkerhed og sætte det som langsigtet mål, og til det har de brug for dygtige medarbejdere, der med opdateret viden forstår sig på alle aspekter lige fra GDPR til netværkssikkerhed.”

2. Virksomhederne mangler it-sikkerhedsfolk = du er sikker på et (godt betalt) job

”Der mangler rigtig mange it-sikkerhedsfolk. Virksomhederne kan ikke få de dygtige medarbejdere, de mangler. De skriger på dem. Og de vil gerne betale for det. Men de er svære at finde, for dem der har erfaring er i job allerede. It-sikkerhed er der vækst indenfor, så mange it-medarbejdere vil have gavn af et modul eller en hel uddannelse. Meget få it-medarbejdere har en formel uddannelse. Det kan du få med DIPLOMUDDANNELSEN I IT-SIKKERHED.”

3. Undervisningen er på deltid = du kan beholde dit job mens du uddanner dig

”I de moduler, vi kører, ligger undervisningen 2 dage om ugen henover 2 måneder. Det er et intensivt forløb og det betyder, at du er hurtigt igennem og at du kan passe dit arbejde imens du dygtiggør dig ved siden af.”

4. Praktisk værktøjsorienteret undervisning = du kan implementere det lærte direkte

”Du får viden helt ind i hjørnerne af it-sikkerhed, og det er fordelen ved disse moduler, kontra kurser ude i byen. Fordelen i forhold til leverandørkurser er også, at du hos os får et helhedsbillede af it-sikkerhed. Du får en bred erfaring til at kunne arbejde med it-sikkerhed og til at kunne arbejde med en stor del af virksomhedernes behov. De danske virksomheder vil have, at man kan arbejde praktisk med it-sikkerhed – både netværk og sikkerhed. Vi laver derfor praktiske øvelser, så man kan gå ud og måle på netværk efterfølgende. Du kan altså konkret gå tilbage med det samme efter første kursusdag og iværksætte forandringer.”

 

Henrik Lund Kramshøj, UNDERVISER PÅ DIPLOM I IT-SIKKERHED

Henrik Lund Kramshøj - underviser i it-sikkerhedHenrik Lund Kramshøj er internet-, netværks- og sikkerhedskonsulent.
Han elsker internettet og har arbejdet med sikkerhed siden midten af 1990’erne. Henrik Lund Kramshøj arbejder typisk ude på core internet med at opsætte sikre infrastrukturer med teknologier som BGP, routing, firewalls og intrusion detection systemer.
Henrik er tilhænger af fri adgang til stærk kryptering og kontrol med egne data.