Den grønne omstilling afhænger af stærke uddannelser inden for især el- og teknikbranchen. Derfor deltager KEA på EL & TEKNIK 2022 for at vise virksomhederne de vigtige tekniske efter- og videreuddannelsesmuligheder, som et svendebrev giver adgang til, og som især er vigtige for den grønne omstilling.

I stand A-1151 kan besøgende på El- og Teknikmessen den 3.-5. maj 2022 besøge KEA og blive klogere på de mange videreuddannelsesmuligheder, faglærte har. Selvom der i samfundet ikke er tradition for at tale om, at en erhvervsuddannelse er et godt springbræt til en videregående uddannelse, er sandheden, at det netop er faglærte med videregående uddannelser, der er nøglen til en konkurrencedygtig el- og teknikbranche og til succesfuld grøn omstilling i den enkelte virksomhed og i samfundet som helhed.

”Vi deltager på El- og Teknikmessen, fordi uddannelse er absolut nødvendigt for at flytte den grønne dagsorden. Mange tror, at den grønne dagsorden udelukkende handler om at opfinde nye teknologiske løsninger. Det passer ikke. Der findes allerede rigtig mange geniale produkter og teknologier, men det essentielle er, at der er medarbejdere, der har viden om teknologierne og kan implementere dem samt kan formidle løsninger til kunden. Det kan de akademiuddannede, som erhvervsakademierne uddanner,” fortæller Janus Hendrichsen, Teamleder for de tekniske efteruddannelser på KEA.

Foto: EL & TEKNIK 2022

Få gode råd om energioptimering, og hør om uddannelser og certificeringer på området

Med energipriser på himmelflugt og udfasning af fossile brændsler har omstillingen til 100 % vedvarende energi aldrig været vigtigere. På KEAs stand på El- og Teknikmessen er alle velkomne til at komme forbi og få en snak om og gode råd til energioptimering, ligesom man kan blive klogere på, hvilken værdi det helt konkret kan give virksomheden, der vælger at videreuddanne sine teknikere.

”Med en akademiuddannelse inden for eksempelvis energiteknologi får medarbejderne dybdegående viden om vedvarende energi og bliver helt konkret i stand til at rådgive kunder, herunder egen virksomhed, om, hvordan de kan reducere deres energiforbrug. Det kan f.eks. være i forhold til varmepumper eller solceller, og her er det med en uddannelse fra KEA f.eks. muligt at blive certificeret VE-installatør,” fortæller Janus Hendrichsen og fortsætter:

”Jeg glæder mig personligt til at møde en masse interesserede gæster og få en god snak om den vigtige grønne omstilling.”

Foto: EL & TEKNIK 2022

Tekniske specialistuddannelser med læring i egen virksomhed i fokus

KEA tilbyder både fuldtidsuddannelser og deltidsuddannelser, man kan tage, mens man er i job, ligesom KEA udbyder en bred palet af uddannelser og moduler inden for blandt andet byggeri, industri og IT.

Fælles for alle KEAs efteruddannelser er, at deltagerne arbejder med problemstillinger fra deres daglige arbejde undervejs. Dermed skaber den tid, deltagerne er væk fravirksomheden for at deltage i undervisningen, stadig værdi og bidrager med nytænkning og løsningsforslag, der kan implementeres løbende.

For yderligere information, kontakt Teamleder for de tekniske efteruddannelser på KEA Janus Hendrichsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 2937 2173.