God økonomi er grundlaget for en sund forretning.

Erhvervsøkonomi giver dig en helhedsopfattelse af virksomheders økonomi og de mange parametre, der spiller ind på god, økonomisk planlægning. God økonomi er grundlaget for en sund forretning. Men skal du give effektiv økonomisk rådgivning, har du brug for at kende til alle virksomhedens økonomiske processer, og hvordan de spiller sammen, hvilket er et af dette moduls fokuspunkter. Modulet giver dig en godt funderet helhedsopfattelse og et erhvervsøkonomisk overblik.

Gennem virksomhedsanalyser oparbejder du kendskab til opbygning af årsregnskaber, evne til at analysere rentabilitet, indtægter og omkostninger samt relevante nøgletal. Modulet giver dig ligeledes værktøjerne til at vurdere behovet for investeringer, lønsomheden af samme samt forskellige investeringsformer.

Et andet omdrejningspunkt på modulet er økonomistyring, hvor du oparbejder kompetencer til at analysere konkurrence- og omkostnings- og afsætningsforhold. Samt værktøjerne til selv at udarbejde forskellige typer af budgetter.