Vil du være VE-installatør af solvarmeanlæg? KEA kvalificerer dig til godkendelsen.

Efter forløbet kan du rådgive kunder om solvarmeanlæg. Du kan montere solvarmesystemer samt indregulere og slutafprøve anlæg, inden du afleverer dem til kunden. Med de færdigheder, du får, er du klar til at blive certificeret som VE-installatør.

Ifølge forskning fra DTU kan solvarmeanlæg kombineret med varmelagring i saltbatterier dække en betydelig del af varmebehovet i et velisoleret enfamiliehus. Solvarmeanlæg er med andre ord et område med stort potentiale.

Gennem forløbet bliver du klædt på til at udpege en optimal placering af et anlæg. Og i den forbindelse lærer du at tage hensyn til bygningens placering.

Du får redskaberne til at vurdere en tagkonstruktions bæreevne samt behovet for at eftervise stabilitet og styrke.

Desuden lærer du at beregne behovet for energi til opvarmning og varmt brugsvand, og du lærer at beregne omkostninger og udarbejde lønsomhedssammenligninger.

Du bliver kvalificeret til at vejlede om etablering af rørføring gennem klimaskærm og bygning samt tilslutning til bygningens opvarmningsanlæg og dens styrings- og reguleringssystem.

Endelig lærer du at indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde og tilegne dig ny viden på området, så du hele tiden holder dig ajour.

Du skal have gennemført fagmodulet Energiformer for at tage dette fagmodul.