Kurser for ledige

Vidste du, at du som ledig kan få betalt kurser og uddannelse via enten din a-kasse eller dit jobcenter? Kom hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet med et målrettet 6-ugers kursus. Få et hurtigt overblik her på siden og kom videre i din karriere - find dit kursus for ledige hos KEA og ansøg i dag.

Det kaldes både kurser for ledige og 6-ugers jobrettet uddannelse.

Tiden som jobsøgende kan du med fordel bruge til at uddanne dig med uddannelse og derigennem styrke dit CV samt dine muligheder på arbejdsmarkedet. Det er noget, som virksomhederne lægger mærke til.

6-ugers kurser for ledige i København og på Sjælland

Alle KEAs kurser for ledige foregår i København eller i Storkøbenhavn.

For at få kurset betalt skal det stå på en af de såkaldte positivlister for jobrettet uddannelse, og du skal have det godkendt af enten din a-kasse eller dit jobcenter.

Alle KEAs 6-ugers jobrettet uddannelse/kurser for ledige er godkendte på enten den LANDSDÆKKENDE POSITIVLISTE eller REGIONALE POSITIVLISTE.

Tager du et 6-ugers kursus for ledige hos KEA, får du:

 • et statsanerkendt eksamensbevis med ECTS-point på akademiniveau
 • mulighed for at bygge videre med mere uddannelse (også når du er kommet i job)
 • undervisere med specialistviden og hands-on erfaring fra branchen
 • viden du kan bruge med det samme

Læs om optagelsesbetingelser og regler for 6-ugers kursus for ledige på KEA

Vi tilbyder disse godkendte kurser for ledige fra positivlisterne

Klik på et af kurserne nedenfor for at læse mere om de enkelte tilbud. Kurserne afholdes enten hos KEA eller hos en af vores samarbejdspartnere. Er du interesseret i et af kurserne hos vores samarbejdspartnere, bliver du sendt over på deres side, når du klikker på kurset.

 

 
Søgningen gav intet resultat.

Optagelsesbetingelser og regler for 6-ugers kursus for ledige på KEA

For at du kan blive optaget på et kursus for ledige, skal du leve op til de formelle optagelseskrav på det enkelte kursus. Du finder optagelseskravene på siden med info om det enkelte kursus, du er interesseret i. Herudover skal du leve op til kravene fra enten dit jobcenter eller din a-kasse.

Herunder kan du læse mere om kravene og regler for 6-ugers kursus for ledige.

 • Der er ingen forskel. Begge begreber dækker over det samme.

  Det er en ordning via a-kasse- og jobcenter, der tilsammen sikrer, at alle ledige har mulighed for at komme i betragtning til et kursus, der står registreret på enten den regionale- eller landsdækkende positivliste.

 • Alle KEAs kurser for ledige er på enten den LANDSDÆKKENDE- eller REGIONALE POSITIVLISTE.

  Her på siden kan du se hvilke kurser fra listerne, vi aktuelt afholder på KEA eller i samarbejde med private kursusudbydere.

 • A-kasse- og jobcenterordningerne sikrer tilsammen, at alle ledige har mulighed for at komme i betragtning til et kursus.

  Herunder kan du se, om det er a-kassen eller jobcentret, der kan bevilge og godkende dit kursus.

 • Du har ret til at få 6-ugers jobrettet kursus bevilget af a-kassen, hvis du opfylder alle nedenstående krav. Hvis du ikke opfylder dem, skal du i stedet kontakte dit jobcenter:

  Dit nuværende uddannelsesniveau – du skal enten være:
  • Faglært: Du har en erhvervsfaglig uddannelse som for eksempel elektriker eller salgsassistent.
  • Du er faglært og har også en kort videregående uddannelse.
  • Ufaglært: Du har afsluttet højst grundskolen (folkeskolen) og eventuel en gymnasial uddannelse.
   Hvis du er ufaglært, skal du kontakte KEA for at få lavet en REALKOMPETENCEVURDERING (RKV).
  Andre krav fra a-kassen:
  • Du er 25 år eller ældre
  • Du er fuldtidsledig
  • Du må ikke modtage anden ydelse end dagpenge
  • Kurset skal være afsluttet inden 39. ledighedsuge
  • Kurset står på den LANDSDÆKKENDE POSITIVLISTE

  Du kan starte på dit 6-ugers jobrettet kursus, når du har været ledig i 5 uger, men du kan søge om optagelse allerede fra din første ledighedsdag

  Sådan bliver du tilmeldt, når a-kassen kan godkende dit kursus:

  Tilmeld dig kurset via KEAs hjemmeside, eller hvis kurset er via en af KEAs samarbejdspartnere, så via deres hjemmeside. Tilmeldingen er ikke bindende, før KEA har modtaget godkendelsen fra din a-kasse.

  Når du tilmelder dig, skal du udfylde blanketten AR237, praktiske informationer om processen med a-kassen samt et link, hvor du skal uploade dit CV, så vi kan afgøre, om du opfylder adgangskravet på uddannelsen.

  A-kassen giver dig og os direkte besked om, om de kan bevilge kurset.

 • Hvis du ikke opfylder de krav, som a-kassen stiller, har jobcenteret bla. mulighed for at bevilge kurser for ledige fra DEN REGIONALE POSITIVLISTE.

  Du skal derfor kontakte dit jobcenter og høre, om de vil bevilge dig kurset via et betalingstilsagn.

  Sådan bliver du tilmeldt, når jobcentret har truffet afgørelse om, at de vil godkende dit kursus:
  • Du skal aftale med konsulenten i dit jobcenter hvem af jer, der skal stå for tilmeldingen til kurset. Hvis du selv skal stå for tilmeldingen, er det vigtigt, at du får både fulde navn på jobcenterkonsulenten, vedkommendes telefonnummer og email, da disse informationer skal oplyses på tilmeldingen.
  • Når du er tilmeldt, modtager du automatisk en mail fra KEA med praktiske informationer om processen med jobcentret samt et link, hvor du skal uploade dokumentation for relevant uddannelse og dit CV, så vi kan afgøre, om du opfylder adgangskravet på kurset.
  • Jobcentret skal sende et betalingstilsagn til KEA på vores sikre mail kea@kea.dk. Din tilmelding er først bindende, når vi har modtaget betalingstilsagnet fra dit jobcenter og optaget dig på kurset.
 • Hvis du bliver forhindret i at deltage i den jobrettede uddannelse, skal du både framelde dig hos KEAs afdeling for efteruddannelser, KEA Kompetence, på efteruddannelse-lb@kea.dk og hos dit jobcenter.

 • Framelding skal ske før første kursusdag for din jobrettede uddannelse. Sker frameldingen efter kursusstart, vil jobcentret eller a-kassen blive opkrævet fuld deltagerbetaling.

 • Du kan finde kontaktinformationer på siden for det specifikke kursus, du har spørgsmål til.