Vil du levere optimale energiløsninger? Så lær at forstå, hvordan energi skabes, transporteres og lagres.
Energifysik og energisystemer (Fagmodul A)
AU i Energiteknologi Download studieordningen
Akademi 10 ECTSLav din egen PDF-brochure
Efter forløbet kan du beregne energiomsætning. Du kan udvælge energibærere, energikilder, energilagre samt energimaskiner og -anlæg ud fra dine beregninger. Desuden kan du argumentere for dine valg overfor dine kunder og andre interessenter.
De færdigheder, som du får gennem forløbet, er helt grundlæggende, hvis du skal bidrage til at levere fremtidens energiløsninger.
Du lærer at indgå i tværfagligt samarbejde om de mest effektive løsninger indenfor energiomsætning og -lagring. Med andre ord bliver du klædt på til at fungere som del af en organisation og et team.
Desuden lærer du at finde og anvende ny viden om energiformer og brug af energi, herunder energilagring. På den måde kan du selv fremtidssikre din uddannelse ved at holde dig opdateret.
Gennem forløbet lærer du både at forstå traditionelle og nye former for energilagre, energibærere og energikilder. Du lærer også om relevant termodynamik, grundlæggende vvs- og elteknik samt relevant matematik og fysik.
Garanteret oprettelse
På dette modul er der garanteret oprettelse af vores hold. Det betyder, at når du tilmelder dig, kan du være sikker på, at holdet bliver oprettet.
Obligatoriske fagmoduler
Her kan du finde de øvrige obligatoriske fagmoduler på akademiuddannelsen i Energiteknologi. Bemærk, at fagmodulerne skal tages i rækkefølge.
Du lærer at
- Anvende beregningsmetoder i forbindelse med energiomsætning
- Udvælge samt argumentere for valget af energibærere, energikilder, energilagre samt energimaskiner og -anlæg ud fra energimæssige beregninger
- Indgå i tværfagligt samarbejde om løsninger indenfor energiomsætning og -lagring
- Finde og anvende ny viden om energiformer og brug af energi, herunder energilagring
- Forstå traditionelle og nye former for energilagre, energibærere og energikilder
Undervisning
Fagmodulet tager 8 uger at gennemføre. De første fem uger har du ti timers undervisning om ugen og de sidste tre uger skal du skrive opgave. Ved siden af undervisningen skal du regne med ekstra tid til læsning og forberedelse.
De ti timers undervisning er fordelt på en hel undervisningsdag, hvor du skal møde op på KEA og en aften, hvor du deltager online. Den fulde undervisningsdag ligger så vidt muligt om mandagen, mens online undervisningen ligger torsdag aften.
Undervisningen tager udgangspunkt i din og dine medstuderendes erfaringsgrundlag. De kompetencer, som du har med fra dit arbejdsliv, får du mulighed for at bruge i undervisningen. Det, som du lærer på uddannelsen, kan du fra start af bruge på arbejdspladsen.
Praktisk info
Hvis du vil vide mere om modulet, har vi samlet en masse information til dig her.
Info om målgruppe, niveau mm.
-
Målgruppe
Fagmodulet er for dig, der vil arbejde med energirådgivning. Du har afsluttet en gymnasial eller faglært uddannelse og har min. 2 års relevant erhvervserfaring indenfor arbejde med fx byggeri, energi, ejendomsdrift eller lign.
Du ønsker dig en formel efteruddannelse, som giver dig konkrete kompetencer til at opmåle, beregne, opstille og præsentere løsninger indenfor omstilling til vedvarende energi og energieffektivisering.
-
Niveau
Modulet hører under Akademiuddannelsen i energiteknologi. Uddannelsen er på akademi-niveau.
Akademiuddannelser er kortere videregående uddannelser, der svarer til et års fuldtidsstudier (60 ECTS). En akademiuddannelse giver adgang til en diplomuddannelse.
-
Økonomisk tilskud
Du har mulighed for at få økonomisk tilskud til rigtig mange af vores fag og uddannelser. Du kan fx søge midler via Omstillingsfonden, hos Kompetencefondene, Tryghedspuljen eller SVU-Styrelsen.
Få op til 10.000 kr. om året til efteruddannelse
Vidste du, at du kan få op til 10.000 kr. om året fra Omstillingsfonden?
Hvis du søger om Omstillingsfond, skal du kunne nikke ja til følgende udsagn for at få del i pengene:
- Du er faglært, ufaglært, eller har en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse
- Du er i arbejde
Midlerne tildeles efter først-til-mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig et fagmodul hos os.
Læs hvordan du søger om tilskud til efteruddannelse fra omstillingsfonden
Få nyhedsbrevet
Hold dig opdateret og få fagligt nyt om Energiteknologi i vores nyhedsbrev.
Optagelseskrav
Når du søger om optagelse, skal du uploade dokumentation for, at du opfylder adgangskravet:
Relevant uddannelse
- En gennemført erhvervsuddannelse
- Grunduddannelse for voksne
- Gymnasial uddannelse
- eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau.
Relevant erhvervserfaring
Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring indenfor et relevant arbejdsområde, hvilket du skal dokumentere overfor KEA via dit CV:
- Hvis du er faglært og bliver optaget på baggrund af din erhvervsuddannelse (svendebrev) tæller erhvervserfaringen, du har opnået i dit uddannelsesforløb med som relevant erhvervserfaring.
- Hvis du ikke er faglært, skal du have opnået den relevante erhvervserfaring efter, du har gennemført den adgangsgivende uddannelse.
Hvis du ikke opfylder kravene, kan du muligvis optages på baggrund af en realkompetencevurdering. Kontakt vores studievejleder, hvis du vil vide mere.
Du kan læse mere om adgangsbetingelserne i studieordningen. Du finder et link til studieordningen øverst på siden.
Der er i øjeblikket ingen planlagte hold på Energifysik og energisystemer (Fagmodul A)
Kontakt uddannelseskonsulent Jan Juel Nielsen på 92 43 40 85 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og få nyt om hvornår, vi har hold igen.
Vil du have viden om emnet og få inspiration fra andre, der har taget uddannelse hos os, så skriv dig op til nyhedsbrevet.