Drømmer du om at blive fagligt ansvarlig i en virksomhed med delautorisation (i VDBO) - og er du ikke uddannet VVS'er? Nu kan du også blive specialiseret indenfor en afgrænset del af VVS-autorisationsområdet uden en VVS-uddannelse i baghånden.
Delautorisation i VVS - for andre
Akademi
30 ECTSLav din egen PDF-brochure
Hvis du gennemfører hele forløbet "Delautorisation i VVS - for andre" på KEA, kan du blive fagligt ansvarlig i en virksomhed med delautorisation i "Vand og afløb i boliger (VDBO)".
Som fagligt ansvarlig indenfor "Vand og afløb i boliger (VDBO)", har du mulighed for at stå for det autorisationskrævende VVS-arbejde, der kan være i en bolig. Det kan fx være vandinstallationer i boligen eller afløbsarbejde over terrænhøjde. Delautorisationen gælder både helårsbeboelse og sommerhuse mm., der er godkendt til overnatning.
"Delautorisation i VVS - for andre" er for dig, der ikke har en VVS-uddannelse, men som alligevel beskæftiger dig med VVS i dit arbejdsliv og ønsker en delautorisation.
Bliv fagligt ansvarlig
Efter du har gennemført alle moduler og har skrevet projektopgave/taget din delautorisationsprøve, kan du søge om at blive fagligt ansvarlig, så din virksomhed kan få en delautorisation. Det er Sikkerhedsstyrelsen, der godkender, at du kan blive fagligt ansvarlig på baggrund af dine kompetencer og dit gennemførte forløb på "Delautorisation i VVS".
Hvis du har din egen virksomhed, eller ønsker at starte din egen virksomhed, kan du med din virksomhed søge om delautorisation hos Sikkerhedsstyrelsen. En virksomhed skal have en fagligt ansvarlig for at opnå (og efterfølgende beholde) delautorisationen.
Læs mere om de forskellige autorisationer hos Sikkerhedsstyrelsen
Indhold og opbygning
Hvis du ønsker at tage en delautorisation i VVS, skal du tage fire obligatoriske moduler på samlet 30 ECTS. Derudover skal du skrive en projektopgave og tage delautorisationsprøve.
Vi starter et nyt forløb op hvert efterår, og du kan altså have gennemført de obligatoriske fagmoduler og din projektopgave/delautorisationsprøve indenfor et år.

Vi har et godt socialt fællesskab i klassen, og vi bliver en del af hinandens netværk. Et netværk som har et højt fagligt niveau, som vi kan trække på i hverdagen.
Vi har et godt socialt fællesskab i klassen, og vi bliver en del af hinandens netværk. Et netværk som har et højt fagligt niveau, som vi kan trække på i hverdagen.
Forløbet i uddannelsen
Forløbet i uddannelsen er den samme både for VVS'ere og jer der kommer med en anden uddannelsesbaggrund. I kommer til at følges ad i undervisningen og kan trække på hinandens erfaringer og viden undervejs.
Fagmodulerne for dig som ikke-VVS'er hører til på akademiuddannelsen i Energiteknologi, og giver dig samme færdigheder og kompetencer som fagmodulerne fra akademiuddannelsen i VVS-installation.
De obligatoriske fagmoduler skal tages i nedenstående rækkefølge:
- Grundlæggende VVS-tekniske begreber (10 ECTS) - fra Energiteknologi
- Sanitet (10 ECTS) - fra Energiteknologi
- Vameinstallation Bolig (5 ECTS) - fra Energiteknologi
- Kvalitet, Sikkerhed og Miljø (5 ECTS) - fra Energiteknologi
Efter de obligatoriske fag skal du tage din delautorisationsprøve, VVS: Fagligt ansvarlig til delautorisationsområdet i boliger (VDBO).
Udbudte fagmoduler
Her kan du se det aktuelle udbud af fagmoduler på uddannelsen
Undervisning
Uddannelsen og undervisningen er sammensat, så du kan tage uddannelsen ved siden af dit fuldtidsarbejde. Undervisningen på modulerne er tilrettelagt, så du kan tage dine nyerhvervede viden og færdigheder direkte med tilbage i dit daglige arbejde.
Vi stræber efter at lægge undervisningen, så du har en ugentlig undervisningsdag fordelt over ca. fem eller ti uger alt afhængig af hvor mange ECTS fagmodulet er på. Der kan dog være moduler, hvor der er to ugentlige undervisningsdage i stedet. Du kan se mere om, hvordan undervisningen ligger på de enkelte moduler.
De fire obligatoriske moduler og delautorisationsprøven er placeret umiddelbart efter hinanden, så du kan gennemføre dit forløb på et års tid.

Målgruppe
Delautorisation i VVS er en oplagt mulighed for dig, der allerede har erfaring indenfor branchen, og som ønsker at kunne udføre autoriseret arbejde indenfor en del af VVS-installationsområdet.
Er du ikke uddannet VVS'er, kan du fx være arbejdsmand i et VVS-firma, i en boligforening eller andetsteds. Eller du kan have en anden håndværksmæssig baggrund, hvor du via dit arbejde har stiftet bekendtskab med VVS og har udført opgaver indenfor VVS.
De enkelte fagmoduler kan også tages enkeltvis, hvis du fx er ingeniør eller håndværker og kan se en fordel i at få mere viden indenfor det VVS-faglige område i forbindelse med dit daglige arbejde.
Optagelseskrav
Når du søger om optagelse, skal du uploade dokumentation for, at du opfylder adgangskravet:
Relevant uddannelse
- En gennemført erhvervsuddannelse
- Grunduddannelse for voksne
- Gymnasial uddannelse
- eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau.
Relevant erhvervserfaring
Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring indenfor et relevant arbejdsområde, hvilket du skal dokumentere overfor KEA via dit CV:
- Hvis du er faglært og bliver optaget på baggrund af din erhvervsuddannelse (svendebrev) tæller erhvervserfaringen, du har opnået i dit uddannelsesforløb med som relevant erhvervserfaring.
- Hvis du ikke er faglært, skal du have opnået den relevante erhvervserfaring efter, du har gennemført den adgangsgivende uddannelse.
Hvis du ikke opfylder kravene, kan du muligvis optages på baggrund af en realkompetencevurdering. Kontakt vores studievejleder, hvis du vil vide mere.
Du kan læse mere om adgangsbetingelserne i studieordningen. Du finder et link til studieordningen øverst på siden.
Vær opmærksom på, at fagmodulerne på denne uddannelse er for dig, der IKKE har en VVS-uddannelse bag dig. Er du uddannet VVS'er, skal du i stedet tage fagmodulerne på Delautorisation i VVS - for VVS'ere.
Fagmodul
-
VVS: Fagligt ansvarlig til delautorisations-området i boliger (VDBO)
- Hellerup
- 08:30-11:30
- Hellerup
DKK 6.000,00
- Mulighed for økonomisk tilskud:
● Kompetencefond
Læs mere
- Hellerup
- Tilmelding senest 13/10 2023
- Undervisning:
27/10 2023 08:30-11:30, Intro til projektskrivning
09/11 2023 08:30-15:00, Online undervisning
23/11 2023 08:30-15:00, Online undervisning
30/11 2023 08:30-15:00, Online undervisning - Eksamen:
14/12 2023, 15/12 2023 - IDV: Individuelt projekt samt 2 timers multiple choice
- Peter Hansen
- Mulighed for økonomisk tilskud:
● Kompetencefond
Læs mere
-
Kvalitet, sikkerhed og miljø - Energiteknologi
- Hellerup
- 08:30-15:30
- Hellerup
DKK 7.500,00
- Mulighed for økonomisk tilskud:
● Omstillingsfond (først til mølle)
Læs mere - Morgenbuffet, frokostbuffet, kage, the og kaffe på dage, hvor du følger undervisningen som fremmøde
- Hellerup
- Tilmelding senest 16/10 2023
- Undervisning:
30/10 2023 08:30-15:30, Klasseundervisning
03/11 2023 08:30-15:30, Klasseundervisning
09/11 2023 08:30-15:30, Klasseundervisning
14/11 2023 08:30-15:30, Klasseundervisning
15/11 2023 08:30-15:30, Klasseundervisning - Eksamen:
29/11 2023, 01/12 2023 - AU: Mundtlig prøve med baggrund i en individuel synopsis
- Bo Mahs
- Mulighed for økonomisk tilskud:
● Omstillingsfond (først til mølle)
Læs mere - Morgenbuffet, frokostbuffet, kage, the og kaffe på dage, hvor du følger undervisningen som fremmøde
- Bogudgifter: ca. 500-1.000 kr.
Kontakt


