Hackerangreb og stigende it-kriminalitet giver desperat mangel på it-sikkerhedsspecialister.

Diplom i IT-Sikkerhed
Diplom Download studieordningen
60 ECTSLav din egen PDF-brochure
Diplomuddannelsen i IT-Sikkerhed er en erhvervsrettet videregående uddannelse målrettet ansatte i virksomheder og organisationer med en væsentlig anvendelse af it.
Uddannelsen er udviklet i samarbejde med brancheorganisationer og erhvervsliv for at imødekomme et stort og stigende behov for medarbejdere med specialiseret viden om it-sikkerhed.
Diplomuddannelsen i IT-Sikkerhed er en deltidsuddannelse, der løbende tilpasses udviklingen inden for it- og cybersikkerhed.
Indholdet i de enkelte fagmoduler vil løbende blive opdateret til at møde de it-udfordringer, som virksomhederne står overfor.
Selv en klassisk driftsmand som mig har fået en masse viden og kompetencer, jeg nok ikke ville have kunnet læse og tænke mig frem til.
Jeg har fået et helhedsperspektiv og et solidt fundament for at forstå samt kunne arbejde med IT-sikkerhed. Du lærer at sikre, at du ikke giver andre unødigt arbejde – eller dig selv.
Du lærer om ...
På uddannelsen kommer du til at arbejde inden for fire kerneområder:
- System- og applikationssikkerhed
- Netværks- og kommunikationssikkerhed
- Design af sikre systemer
- Sikkerhedsledelse (IT-governance)
Indhold og opbygning
Diplomuddannelsen i IT-Sikkerhed består af tre obligatoriske fagmoduler, et antal valgfrie fagmoduler samt et obligatorisk afgangsprojekt. Alle fagmoduler inden afgangsprojektet er på enten 5 eller 10 ECTS‐point, mens afgangsprojektet, der afslutter uddannelsen som en syntese af de foregående fagmoduler, er på 15 ECTS‐point.
Obligatoriske fagmoduler
- Netværks- og kommunikationssikkerhed (10 ECTS)
- Softwaresikkerhed (10 ECTS)
- Videregående sikkerhed i it-governance (5 ECTS)
- Afgangsprojekt (15 ECTS)
Valgfrie fagmoduler
- Hændelses- og trusselshåndtering (5 ECTS)
- Netværkspenetrationstest (5 ECTS)
- Siem og loganalyse (5 ECTS)
- Systemsikkerhed (10 ECTS)
Dit og virksomhedens udbytte
Du bliver en medarbejder, der i høj grad er i stand til at analysere, planlægge og vurdere it-sikkerhed i forbindelse med drift, kontrol og udvikling af it-systemer i både private og offentlige virksomheder. Dette på et strategisk, taktisk såvel som operativt niveau på en reflekterende og handlingsorienteret måde.
Få vores nyhedsbrev
Fagmoduler på Diplom i IT-sikkerhed
Her kan du se det aktuelle udbud af fagmoduler på uddannelsen
Der har været helt vildt godt netværk på uddannelsen. Jeg kendte ret få. Men vi er mange, der er begyndt at snakke sammen.
Praktisk info
Hvis du vil vide mere om uddannelsen, har vi samlet en masse information til dig her.
Info om niveau, undervisning mm.
-
Målgruppe
Diplomuddannelsen i IT-Sikkerhed er for dig, der gerne vil arbejde med IT-Sikkerhed og som allerede har erfaring indenfor IT.
Du kan fx være IT-supporter eller have arbejdet med drift indenfor IT på anden måde, fx drift af IT-systemer og databaser. Du kan komme både fra en IT-afdeling i det offentlige eller på det private arbejdsmarked.
-
Undervisning
Undervisningen foregår som holdundervisning med en kombination af teori, praktiske eksempler, cases og opgaver. Underviserne har spidskompetence på deres områder og mange års relevant brancheerfaring.
Undervisningen på uddannelsen er tilrettelagt, så du kan følge den ved siden af dit arbejde.
-
Niveau
En diplomuddannelse er en mellemlang videregående uddannelse på niveau med en professionsbachelor, som giver adgang til en masteruddannelse. Du kan tage en diplomuddannelse, hvis du har en relevant akademiuddannelse, en relevant erhvervsakademiuddannelse eller en tilsvarende uddannelse.
En diplomuddannelse svarer til et års fuldtidsstudier (60 ECTS).
-
Tilskud
Du har mulighed for at få økonomisk tilskud til rigtig mange af vores fag og uddannelser. Du kan fx søge midler via Omstillingsfonden, hos Kompetencefondene, Tryghedspuljen eller SVU-Styrelsen.
Godt at vide
Bemærk! Det er vigtigt med viden indenfor både Netværk og Programmering for at kunne følge diplomuddannelsen i IT-Sikkerhed.
Det anbefales at have en baggrund som enten Datamatiker eller IT-teknolog eller flere års erfaring indenfor disse fagområder.
Få op til 10.000 kr. om året til efteruddannelse
Vidste du, at du kan få op til 10.000 kr. om året fra Omstillingsfonden?
Fra 2024 er der en ny aftale for Omstillingsfonden. De endelige rammer er ikke på plads, men vi forventer at målgruppen udvides, og at omstillingsfonden bliver gjort permanent. Læs mere på kea.dk/tilskud
Hvis du søger om Omstillingsfond til et fagmodul i 2023, skal du kunne nikke ja til følgende udsagn for at få del i pengene:
- Du er faglært eller ufaglært
- Du er i arbejde
Midlerne tildeles efter først-til-mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig et fagmodul hos os.
Læs hvordan du søger om tilskud til efteruddannelse fra omstillingsfonden
Inspiration
Vælg uddannelse fra KEA,
fordi vi tilbyder...
Ny viden og inspiration
Efteruddannelser med teori og praksis
Akademi- og diplomniveau
Efteruddannelse tilpasset dig og din virksomheds behov
Undervisere med praktisk erfaring fra erhvervslivet
Statsanerkendte efteruddannelser med ECTS-point
Professionelt netværk
Optagelseskrav
Når du søger om optagelse, skal du uploade dokumentation for, at du opfylder adgangkravet:
- Uddannelsesbevis for adgangsgivende uddannelse
- CV med 2 års relevant erhvervserfaring
Relevant uddannelse
For at blive optaget på Diplomuddannelsen i IT-sikkerhed skal du have gennemført:
- erhvervsakademiuddannelse som Datamatiker
- erhvervsakademiuddannelse som IT-teknolog
- eller en tilsvarende uddannelse på samme eller højere uddannelsesniveau
Hvis du ikke har en af disse uddannelser, skal du kunne dokumentere viden, færdigheder og kompetencer inden for netværk og programmering på samme uddannelsesniveau som en erhvervsakademiuddannelse, en akademiuddannelse, en bacheloruddannelse eller en kandidatuddannelse.
Relevant erhvervserfaring
Du skal have mindst to års relevant erhvervserfaring indenfor ovenstående arbejdsområder, som du skal dokumentere overfor KEA via dit CV. Du skal have opnået erfaringen, efter du har gennemført den adgangsgivende uddannelse.
Du kan læse mere om optagelseskravene i studieordningen. Du finder et link til studieordningen øverst på siden.
Hvis du ikke opfylder kravene, kan du muligvis optages på baggrund af en realkompetencevurdering og en skriftlig optagelsesprøve. Kontakt vores studievejleder, hvis du vil vide mere.
Kontakt

