Vil du styrke den grønne omstilling og reducere energiudgifterne for dine kunder? Som energiteknolog kan du bidrage til begge dele. Du kan nemlig rådgive dine kunder til et lavere energiforbrug.

Akademiuddannelse i Energiteknologi
Akademi Download studieordningen
60 ECTSLav din egen PDF-brochure
Med en Akademiuddannelse i Energiteknologi kan du levere effektive energiløsninger – som ansat eller selvstændig. Du får det store overblik og tværgående viden, som spænder over flere fagområder.
I en verden, hvor fokus på energiforbrug og bæredygtighed er større end nogensinde før, får du hos KEA en uddannelse, som peger direkte ind i fremtiden. Langt de fleste organisationer vil opleve et øget behov for at reducere deres energiforbrug. Dér kommer energiteknologen ind i billedet.
Du lærer at rådgive energiforbrugere om at spare på energien. Det gør du på baggrund af energibesparende løsningsforslag, som du selv har beregnet og designet.
Du får redskaber til at overskue alle kompetencer, som dit firma kan sætte i spil for at indfri kundernes behov for at spare energi. Og du lærer at være bindeled mellem kunder, ledelse og fagpersoner – også når det handler om klar kommunikation.
Som energiteknolog styrker du virksomheders grønne profil – og skaber derved mersalg til energibevidste kunder. Du kan styre energieffektive renoveringer og installationer, når fokus er på områder som byggeteknik, klimaskærm og vedvarende energikilder.
Garanteret oprettelse
På denne uddannelse er der garanteret oprettelse af vores hold. Det betyder, at når du tilmelder dig, kan du være sikker på, at holdet bliver oprettet.
Se webinaret om akademiuddannelsen i Energiteknologi
Få styr på indholdet på uddannelsen, de obligatoriske fagmoduler og dine mange muligheder med AU i Energiteknologi. Du kan også høre, hvad en af de tidligere studerende har af erfaringer fra uddannelsen.
Webinaret er oprindeligt sendt d. 20. marts 2023
Du lærer at
- Rådgive om effektivisering af private og erhvervsbygningers klimaskærm, tekniske anlæg og energikilder
- Bruge viden fra flere fagområder i din energirådgivning
- Finde frem til løsninger, som tilgodeser økonomi, miljø og autorisationskrav
- Dimensionere og idriftsætte installationer på grundlæggende niveau
- Foretage energiberegninger på baggrund af projektmateriale
- Navigere reglerne vedrørende bygningers energiforbrug og miljøforhold
- Formidle projekters omfang, kvalitet og kompleksitet til interessenter
Indhold og opbygning
Akademiuddannelsen i Energiteknologi har 4 obligatoriske fagmoduler. De obligatoriske fagmoduler udgør i alt 40 ECTS og giver en grundlæggende viden om alle relevante områder. Du kan tage de fire obligatoriske fagmoduler på et år. Modul A og B udbydes om efteråret, mens du kan tage modul C og D om foråret.
Du skal have 10 ECTS i valgfrie fagmoduler. ECTS-pointene må gerne fordele sig over 2 valgfrie fagmoduler. Flere af de valgfrie fagmoduler udmærker sig ved at muliggøre certificering under VE-installatørordningen.
Før du begynder på et valgfrit fagmodul, skal du kontrollere, hvilke obligatoriske fagmoduler du skal have gennemført inden. Det fremgår af beskrivelsen af hvert enkelt fagmodul.
Du afslutter din uddannelse med et afgangsprojekt (10 ECTS). Projektet skal du basere på en faktisk case, som du rådgiver på baggrund af.
Ønsker du hele akademiuddannelsen, kan du gennemføre den på 1½ år, hvis du vil. Du har selvfølgelig mulighed for selv at vælge i hvilket tempo, du gennemfører uddannelsen, så den passer med dit arbejdsliv og privatliv.
Læs Energiteknologi på fuldtid
Vidste du, at vi også har en uddannelse indenfor energiteknologi på fuldtid? Uddannelsen tager to år og når du er færdig, bliver du energiteknolog.
Obligatoriske fagmoduler
De obligatoriske fagmoduler er:
Valgfrie fagmoduler
Du skal tage valgfrie fagmoduler svarende til mindst 10 ECTS. Flere af de valgfrie fagmoduler hører under VE-installatørordningen. Det betyder, at du kan blive certificeret indenfor valgfagets område. Vi har samlet flere af valgfagene under dedikerede fagområder.
Fagmodulerne Energikonsulent 1 og BedreBolig-rådgiver 1 kan tages separat. Når du tager fagmodulerne, kan du blive henholdsvis energikonsulent for enfamiliehuse og BedreBolig-rådgiver. Sidstnævnte rådgiver boligejere om, hvordan de kan energioptimere deres hus.
- BedreBolig-rådgiver 1 (10 ECTS)
- Energikonsulent 1 – enfamiliehuse (10 ECTS)
- Energioptimering af procesanlæg (10 ECTS)
- Ventilationsteknik – måling og indregulering (5 ECTS)
Andre kombinationer
Du kan også tilvælge valgfrie fagmoduler fra:
3 gode grunde til at tilmelde dig nu
Få to moduler betalt af Omstillingsfonden. Vi har sat prisen ned, så du kan få omstillingsfond til hele to moduler i løbet af 2023.
Alle hold bliver oprettet. Vi har slået os sammen med fuldtidsuddannelsen til Energiteknolog , så der nu er garanteret holdoprettelse på de udbudte fagmoduler.
Bliv færdig på 1½ år. Vi har komprimeret forløbet, så du kan blive hurtigere færdig. Første modul (Modul A: Energiformer) starter til efteråret og du kan tilmelde dig allerede nu.
Valgfrie fagmoduler indenfor bygningsautomatik, VE-installatør og ledelse
Vil du være VE-installatør?
Vi har flere fagmoduler til dig, der vil være VE-installatør. Fagmodulerne hører under VE-installatørordningen, hvilket betyder, at du kan blive certificeret indenfor valgfagets område.
Alle VE-installatør-fagmodulerne er valgfrie fagmoduler på AU i Energiteknologi. Du kan tage fagmodulerne enkeltvis eller du kan vælge nogle af dem ud og tage dem som en del af en fuld akademiuddannelse i Energiteknologi.
- Biomassekedler og -ovne – VE-installatør (5 ECTS)
- Solcelleanlæg – VE-installatør (5 ECTS)
- Solvarmeanlæg – VE-installatør (5 ECTS)
- Varmepumper – VE-installatør (5 ECTS)
Få styr på ledelse indenfor installationsbranchen
Vil du have ledelsesansvar i dit nuværende job eller drømmer du om at starte dit eget installatør-firma? Så tag vores valgfrie fagmoduler med fokus på ledelse. Du kan tage fagmodulerne enkeltvis eller som en del af en større pakke.
- Projektledelse og entreprisestyring (10 ECTS)
- Salg og Kundeforståelse (10 ECTS)
- Virksomhedsdrift i installationsbranchen (10 ECTS)
Tag en uddannelse i Bygningsautomatik
Er du interesseret i Bygningsautomatik, kan du tage en fleksibel akademiuddannelse i Bygningsautomatik. Uddannelsen er bygget op af fagmoduler fra AU i Energiteknologi.
- Bygningsautomatik Funktionsafprøvning (5 ECTS)
- Bygningsautomatik Koordination (10 ECTS)
- Bygningsautomatik Systemkendskab (10 ECTS)
- Dynamisk lys (10 ECTS)
- Indeklima i større bygninger (10 ECTS)
- Projektledelse og entreprisestyring (10 ECTS)
Undervisning
Undervisningen på uddannelsen er tilrettelagt, du kan gennemføre et modul på otte uger. De første fem uger har du ti timers undervisning om ugen og de sidste tre uger skal du skrive opgave. Ved siden af undervisningen skal du regne med ekstra tid til læsning og forberedelse.
De ti timers undervisning er fordelt på en hel undervisningsdag, hvor du skal møde op på KEA og en aften, hvor du deltager online. Den fulde undervisningsdag ligger så vidt muligt om mandagen, mens online undervisningen ligger torsdag aften.
Undervisningen tager udgangspunkt i din og dine medstuderendes erfaringsgrundlag. De kompetencer, som du har med fra dit arbejdsliv, får du mulighed for at bruge i undervisningen. Det, som du lærer på uddannelsen, kan du fra start af bruge på arbejdspladsen.
Målgruppe
Uddannelsen er målrettet dig, som arbejder inden for bygge- og anlægsbranchen – eller beskæftiger dig med energi i dit daglige arbejde.
Du ønsker at opkvalificere dig med dit nuværende fag som et solidt grundlag. Du vil gerne rådgive andre. Desuden er du klar til at dykke ned i samspillet mellem bygningskonstruktion, tekniske installationer og vedvarende energiformer.

Vælg uddannelse fra KEA,
fordi vi tilbyder...
Ny viden og inspiration
Efteruddannelser med teori og praksis
Akademi- og diplomniveau
Efteruddannelse tilpasset dig og din virksomheds behov
Undervisere med praktisk erfaring fra erhvervslivet
Statsanerkendte efteruddannelser med ECTS-point
Professionelt netværk

Vælg uddannelse fra KEA,
fordi vi tilbyder...
Ny viden og inspiration
Efteruddannelser med teori og praksis
Akademi- og diplomniveau
Efteruddannelse tilpasset dig og din virksomheds behov
Undervisere med praktisk erfaring fra erhvervslivet
Statsanerkendte efteruddannelser med ECTS-point
Professionelt netværk
Vælg uddannelse fra KEA,
fordi vi tilbyder...
Ny viden og inspiration
Efteruddannelser med teori og praksis
Akademi- og diplomniveau
Efteruddannelse tilpasset dig og din virksomheds behov
Undervisere med praktisk erfaring fra erhvervslivet
Statsanerkendte efteruddannelser med ECTS-point
Professionelt netværk

Inspiration
Få op til 10.000 kr. om året til efteruddannelse
Vidste du, at du kan få op til 10.000 kr. om året fra Omstillingsfonden?
Du skal kunne nikke ja til følgende udsagn for at få del i pengene:
- Du er faglært eller ufaglært
- Du er i arbejde
Midlerne tildeles efter først-til-mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig et fagmodul hos os.
Læs hvordan du søger om tilskud til efteruddannelse fra omstillingsfonden
Optagelseskrav
Når du søger om optagelse, skal du uploade dokumentation for, at du opfylder adgangskravet:
Relevant uddannelse
- En gennemført erhvervsuddannelse
- Grunduddannelse for voksne
- Gymnasial uddannelse
- eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau.
Relevant erhvervserfaring
Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring indenfor et relevant arbejdsområde, hvilket du skal dokumentere overfor KEA via dit CV:
- Hvis du er faglært og bliver optaget på baggrund af din erhvervsuddannelse (svendebrev) tæller erhvervserfaringen, du har opnået i dit uddannelsesforløb med som relevant erhvervserfaring.
- Hvis du ikke er faglært, skal du have opnået den relevante erhvervserfaring efter, du har gennemført den adgangsgivende uddannelse.
Hvis du ikke opfylder kravene, kan du muligvis optages på baggrund af en realkompetencevurdering. Kontakt vores studievejleder, hvis du vil vide mere.
Du kan læse mere om adgangsbetingelserne i studieordningen. Du finder et link til studieordningen øverst på siden.
Kontakt


