Hvis du skal være fagligt ansvarlig i en autoriseret el-installatørvirksomhed, fx din egen, kræver det, at du har bestået el-autorisationsprøven. Derudover skal du også bestå deltidsuddannelsen AU i El-installation eller fuldtidsuddannelsen til el-installatør.
El-autorisationsprøve
AU i El-installation
KursusLav din egen PDF-brochure
El-autorisationsprøven er en landsdækkende, 6 timers skriftlig prøve, der er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Til prøven skal du demonstrere viden, færdigheder og kompetencer inden for de faglige områder fra uddannelsens indhold af tekniske beregninger og lovgivning.
Du skal tage modulet Bekendtgørelser og standarder, inden du tager El-autorisationsprøven. Bekendtgørelser og standarder forbereder dig til prøven.
Når du tilmelder dig el-autorisationsprøven, har du to gratis forsøg til at bestå prøven. Består du ikke i løbet af de to forsøg, skal du tilmelde dig faget på ny.
På KEA tilbyder vi prøven 4 gange om året; 2 gange per semester, og prøven foregår på KEA.
Fuldtidsstuderende til el-installatør?
Som studerende på fuldtidsuddannelsen til el-installatør skal du ikke tilmelde dig dette modul.
Er du fuldtidsstuderende, så læs mere om el-autorisationsprøven på din uddannelse på mit.kea.dk
Reglerne på området
Med en bestået el-autorisationsprøve og bestået uddannelse i el-installation kan du som virksomhed opnå autorisation og dermed være godkendt til at udføre autorisationskrævende arbejde.
Den personlige autorisation findes ikke længere; nu er det virksomheden, som har autorisation. På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om, hvilke krav der stilles til autorisationen, samt hvad det vil sige at være fagligt ansvarlig
Bliv selvstændig el-installatør eller fagligt ansvarlig
Hvis du tager El-autorisationsprøven sammen med en fuldt gennemført Akademiuddannelse i El-installation, kan du fungere som fagligt ansvarlig for en virksomhed, fx din egen, der har et godkendt kvalitetssystem.
Obligatoriske og valgfrie fagmoduler til El-autorisation
Hvis du ønsker at tage en fuld El-autorisation, kan du se uddannelsesforløbet her. Fagene skal tages i nedenstående rækkefølge.
Ønsker du ikke at tage en autorisation, men vil du selv sammensætte dine valgfag på Akademiuddannelsen i El-installation, skal de obligatoriske fagmoduler stadig tages i nedenstående rækkefølge.
1. semester
Boliginstallationer og Teknisk Beregning på Kredsløb
Obligatorisk 1
10 ECTS
2. semester
Bygningsinstallationer og Teknisk Dokumentation
Obligatorisk 2
10 ECTS
Valgfag 1
5 ECTS
3. semester
Mindre Industriinstallationer og Teknisk Beregning på Maskiner
Obligatorisk 3
10 ECTS
4. semester
Større Industriinstallationer og Elforsyningsanlæg
Obligatorisk 4
10 ECTS
Valgfag 2
5 ECTS
5. semester
10 ECTS
Startdatoer
-
19. december 2023
- København NV
DKK 2.000,00
- Tilmelding senest 05/12 2023
-
Holdtype:
Fremmøde undervisning - Undervisning:
Datoer er endnu ikke fastlagt - Eksamen:
19/12 2023 - IDV: skriftlig prøve med fremmøde - 6 timer
Kontakt


