Vil du hjælpe boligejere med at spare på energien? Så bliv BedreBolig-rådgiver.

Efter forløbet kan du rådgive om langsigtet energioptimering, vælge de bedste forslag til energirenovering og præsentere en BedreBolig-plan for dine kunder.

Du bliver klædt på til at foretage opmålinger, beregninger og analyser af boliger, som skal energirenoveres. Og du lærer at lave helhedsvurderinger med udgangspunkt i brugeradfærd, økonomi, arkitektur, komfort, gennemførlighed, indeklima og energibesparelser.

Du lærer at forstå energimærkningsordningen (EMO) og BedreBolig-ordningen (BB), bygningsreglementet og andre relevante regler. Desuden lærer du at kende forskel på materialers isoleringsevne, som for eksempel forskelle mellem forskellige typer ruder.

BedreBolig-ordningen indeholder en 10-års-plan. Ordningen er altså rettet mod boligejere, som går efter langsigtede forbedringer af boligen. Det er også værd at vide, at alle BedreBolig-ordningens beregninger tager udgangspunkt i faktisk forbrug, hvor energimærket er baseret på beregnet forbrug.

Du kan anvende BedreBolig-ordningens metode på alle typer bygninger, hvis du er uddannet energimærkekonsulent for flerfamiliehuse og erhverv.

Tager du dette fagmodul i sammenhæng med fagmodulet Energikonsulent 1 på KEA opnår du en rabat på kursusgebyret. De første 5 undervisningsdage er nemlig fælles for forløbene.